Vissza

Laxaclean glicerines mini-klizma gyerekeknek 6x

CIKKSZÁM: 41643
Laxaclean glicerines mini-klizma gyerekeknek 6x

Laxaclean glicerines mini-klizma gyerekeknek 6x

CIKKSZÁM: 41643
Készleten Várható szállítás 1-4 munkanap
2 232Ft
372Ft / db

Mielőtt elkezdi alkalmazni a mini-klizmát, olvassa el figyelmesen a használati utasítást. A mini-klizmák használata során alkalmazza a használati utasításban leírtakat és tanácsokat. Amennyiben további kérdése merülne fel a mini-klizma használatával kapcsolatosan, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez. A használati utasítást őrizze meg a termék csomagolásával együtt, a későbbiekben is szüksége lehet rá.

A készítmény glicerin alapú egyszer használatos orvostechnikai eszköz, végbélben történő alkalmazásra. A mini-klizma egy lágy falú műanyag ballonból, valamint egy biztonsági kupakkal lezárt kanülből áll. Használat előtt a biztonsági kupakot távolítsa el.

Összetétel: 1 mini-klizma tartalma 3,4 g glycerin, desztilált víz. Egy mini-klizma össztömege 6,0 g.

Mikor használjunk glicerines mini-klizmát?

A glicerines mini-klizmát székrekedés tüneti kezelésére használják. Továbbá a vastagbél kíméletes ürítésére, székrekedés esetére, vagy végbéltükrözést megelőzően. A mini-klizma használata során alkalmazza a jelen használati utasításban leírtakat és tanácsokat.. Az eszköz biztonságos használata érdekében kérje orvosa, gyógyszerésze útmutatását.

Síkosítja a végbelet és ez által elősegíti a székletürítést, serkenti a bélmozgást. A hatásmechanizmust a magas glicerinkoncentrációjú oldat biztosítja. Rektálisan alkalmazva, a magas glicerinkoncentrációjú oldat ozmotikus, higroszkópos hatásánál fogva vizet von el a környező szövetekből, ez által növelve és hígítva a béltartalmat. A végbél falának kitágulása miatt fellépő székelési inger elősegíti az alsó bélszakasz erőlködés nélküli kiürülését.

Mikor ne alkalmazzuk a glicerines mini-klizmát?

Alhasi fájdalmak, vagy ismeretlen eredetű fájdalmak esetén ne használja a mini-klizmát. Ne alkalmazza gyulladásos eredetű bélbetegségek esetén, úgy, mint: fekélyes vastagbél-gyulladás, Crohn-betegség, alhasi görcs, kólika fennállása esetén. Kerülje a mini-klizmák használatát hányinger, hányás vagy véres széklet esetén

Mellékhatások: Azon esetekben, ahol korábban bélirritációt vagy bélgyulladást diagnosztizáltak. Amennyiben mellékhatást tapasztal, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez. Igen ritka esetben, a glicerines mini-klizma hosszan tartó alkalmazása során, helyi mellékhatások jelentkezhetnek (égő érzés).
 
Adagolás: Glicerines mini-klizma gyerekeknek: napi 1 mini-klizma használata ajánlott, vagy kövesse orvosa, gyógyszerésze tanácsát.
 
Hogyan alkalmazzuk a glicerines mini-klizmát?

Az adagolást felnőtt végezze. Helyezze gyerekét hason fekvő testhelyzetbe. Használat előtt távolítsa el a kanül biztonsági kupakját. Kenje be a kanül végét egy-két cseppel a mini-klizma tartalmából és ezt követően óvatosan helyezze be a kanült a végbélnyílásba. Hat évesnél fiatalabb gyerek esetében, csak félig nyomja be kanült. A rugalmas ballont összenyomva, annak tartalmát kiürülésig juttassa a végbélbe. A ballont összenyomva tartva, húzza ki az eszközt, majd dobja el. A legtöbb esetben a hatás azonnal, vagy 10-15 percen belül bekövetkezik. Az eszköz egyszer használatos. Ezek az egyadagos beöntések könnyen, kényelmesen és kockázat nélkül használhatók. A glicerines mini-klizmák a higiéniás kezelések kiegészítői. A bélműködés normalizálása érdekében, gyermeke táplálékát egészítse ki rostokkal, folyadékokkal, valamint végeztessen vele rendszeres testmozgást.

Kiszerelés: A doboz 6 darab mini-klizmát tartalmaz, egyenként 6.0 g

Tárolás: A mini-klizmák eredeti csomagolásban, 65%-os relatív páratartalom mellett, 5 – 25 °C hőmérsékleten tárolandók.

Figyelmeztetések: KIZÁRÓLAG VÉGBÉLBEN TÖRTÉNŐ ALKALMAZÁSRA! GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA TARTANDÓ! A DOBOZON FELTÜNTETT LEJÁRATI IDŐ UTÁN NE ALKALMAZZA A KÉSZÍTMÉNYT! A LEJÁRATI IDŐ A HÓNAP UTOLSÓ NAPJÁRA VONATKOZIK.

Ne használja egyidejűleg más hashajtókkal együtt - az alkalmazásmódjuktól függetlenül. Ne alkalmazza hosszú ideig. Az alkalmazási idő nem haladhatja meg a 10 napot. Amennyiben az alkalmazása ideje alatt a tünetek nem javulnak vagy rosszabbodnak, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez. Amennyiben gyermeke bármilyen vastag- vagy végbélpanasza van (aranyér, végbélrepedés, stb.) a mini-klizma használatáról előzetesen egyeztessen orvosával.

Gyártó: EMINVEST PHARMACEUTICALS SRL Forgalmazó: Supremex Korlátolt Felelősségű Társaság 2096 Üröm, Kormorán u. 15

Írd meg a véleményed!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Iratkozzon fel hírlevél listánkra és értesüljön elsőként újdonságainkról!
Kiemelt partnerünk
MEDHUSA